Varto Kaymakamı kimdir?
Kaymakamımız Mehmet Nuri ÇETİN, 1979 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesi’nden mezun oldu.
Muş Varto Zaza mı?
Din açısından Koçgiri, Dersim, Erzincan, Kuzey-Bingöl, Varto, Hınıs, Tekman, Çat, Sarız, Göle, Selim gibi yerleşim bölgelerindeki Zazalar Alevi inancına mensupken geri kalan bölgeler Sünni Zazalardan oluşmaktadır.
Varto’nun Kürtçe ismi nedir?
Varto (Zazaki: Gimgim), Muş ilinin bir ilçesidir.
Varto nereli?
Varto (Kürtçe: Gimgim; Ermenice: ͑͒ veya ͑͒͒͒, Varto) Türkiye’nin Muş ilinde bir kasabadır. Varto ilçesinin merkezidir. Nüfusu 10.914’tür (2022). Varto (Kürtçe: Gimgim; Ermenice: ͑͒ veya ͒͒, Varto) Türkiye’nin Muş ilinde bir kasabadır. Varto ilçesinin merkezidir. Nüfusu 10’dur.
Varto Alevi mi?
Çoğunluğu Kürt olan Varto’da birkaç Çerkez köyü (Şenova köyü) de var ama çok az sayıda. İlçe merkezinde Alevilerin çoğunlukta olduğu alt mahalle sakinleri Sünni; üst mahallede yaşayanlar ise genelde Alevi olarak tanımlanıyor.
Mehmet Nuri Çetin kimdir?
Kaymakamımız Sayın Mehmet Nuri ÇETİN; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği Sınavı’nı başarıyla geçmesi sebebiyle, Resmi Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla Mülkiye Müfettişi ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandı.
Muş Varto Ermeni mi?
Tarihi kaynaklar Urartu medeniyeti içerisinde birçok Ermeni krallığı olduğunu kabul etmektedir. Van-Yerevan-Vartoya gibi isimlerin Ermeniceden geldiği bilinmektedir. Varto’da çok sayıda Ermeni yaşadığı düşünüldüğünde Varto isminin Ermenice olma ihtimali önem kazanmaktadır.
Zaza Kürt mü Türk mü?
Türk siyasetine etkisi. Zaza milliyetçiliği, Türkiye siyasetinde Zaza kültürünü ve kimliğini korumaktan ziyade, Zazaların Kürt olup olmadığı tartışmasına odaklanmıştır. Türkiye’de, bilimsel araştırmaların aksine, Zaza dili ve Zazalar genellikle Kürt olarak tasvir edilmektedir.
Muş Varto halkı Kürt mü?
Kesin bir sayı olmamakla birlikte ilçeleri de hesaba kattığımızda Muş ili sınırları içerisinde yaşayan halkın yaklaşık %75-80’inin Kürt olduğunu ve anadillerinin Kürtçe olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Varto’da 60’a yakın Alevi köyü var ve hepsi Kürt.
Muş Varto’nun neyi meşhur?
Murat Nehri Vadisi ve Gelincik Dağı gibi doğal güzellikleri görmek isteyenler Varto’ya uğramadan geçemezler. İlçenin meşhur lezzeti Varto köftesi mutlaka denenmeli.
Varto ermenice ne demek?
Muş ilindeki Varto ilçesi, Alevi nüfusu ve yüksek okuryazarlık oranıyla diğer ilçelerden ayrılır. Urartu ve daha sonra Ermeni yerleşim alanı olan ilçenin ismi için farklı açıklamalar vardır. Vart kelimesinin Partça ve Ermenicede “gül” anlamına geldiğine dikkat edin.
Varto Türk mü?
Özellikle 1966 depremi sonucu yurt dışına (Almanya’ya) göç eden halk daha sonra Varto’nun ekonomik olarak gelişmesini sağlamıştır. Muş iline bağlı olan Varto, nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye’nin dördüncü büyük ilçesidir.
Muş soyu nereden gelir?
Ege göçlerinden sonra Asur kaynaklarında ilk kez adı geçen ve Yukarı Dicle vadisine yerleştikleri bildirilen Muşkilerden gelmektedir. M.Ö. II. M.Ö. binyılın ikinci yarısında Orta Anadolu’da Hatti egemenliğine son verip doğuya doğru genişleyen Muşkilerin bir kolu Muş bölgesine gelerek şehrin temellerini atmıştır.
Varto adı nereden gelmiştir?
Varto isminin Urartulardan geldiği düşünülmektedir. Bu da ilçenin Urartular zamanından beri var olduğunu göstermektedir.
Muş’un eski adı nedir?
IV. yüzyılda kurulduğu sanılmaktadır. Muş isminin Süryanicede bol su anlamına gelen “Muşa” veya şehri kuran “Muşet” kelimesinden geldiği söylenmektedir. Araplar şehre “Tarun” adını vermişlerdir.
Kaymakam Ahmet Solmaz kimdir?
Kaymakam Ahmet SOLMAZ, 1984 yılında Kütahya Tavşanlı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tavşanlı’da tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi ve 2006 yılında mezun oldu.
Varto CHP ilçe başkanı kimdir?
Protokol BAŞLIK – SOYADI Parti İlçe Başkanı Kemal ÖZGÜLCHP İlçe Başkanı Mehmet ATAŞÇIDEM İlçe Başkanı İyi Parti Genel Başkanı 32 satır daha
Musa Türkmen Kaymakam kimdir, nerelidir?
1984 yılında Ardahan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da, üniversite öğrenimini ise Edirne’de tamamladı. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.
Mehmet Güder kimdir?
Şanlıurfalı şehit Mehmet Güder, 1965 yılında Tokat’ta doğdu. 23 yaşına kadar Tokat’ta yaşayan Güler, çalışmak için İstanbul’a geldi. Geçimini Florya’da garsonluk yaparak sağlayan Güder, Fatih’te Ziya Şark Sofrası’nın şube müdürü oldu. Güder’in 3 çocuğu ve 4 torunu vardı.