Bigalı köyünde ne var?
Bigalı köyü ve çevresi, “Çamyayla” ve “Boğalı” adlarıyla da anılır ve 1915 yılının nisan ayında 19. Tümen’in karargâhı olmuştur. Bu arada Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı ev, daha sonra “Atatürk Evi ve Müzesi” olarak anılmaya başlanmış ve tarihi ilçenin en önemli turistik mekanlarından biri haline gelmiştir.
Eceabat adı nereden gelmiştir?
İlçenin adı, bölgenin fethinde büyük yardımlarda bulunan ve yarımadanın bu bölümünü gazileriyle birlikte gezen Ece Yakup Bey’den gelmektedir. Adına “inşaatçı” anlamına gelen “abat” kelimesi eklenerek Eceabat olmuştur.
Biga’nın en güzel köyü neresi?
Şahmelek Koyu Hakkında Çanakkale’nin en güzel yerlerinden biri olan Şahmelek Koyu, Biga ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Koy, her yaz ziyaretçilerine deniz, güneş ve plaj sunmaktadır. Şahmelek Koyu’nda vakit geçirmenin bir başka güzelliği daha vardır.
Biganın kaç tane köyü var?
Biga; Merkez belediyemiz dahil 3 belediye ve 108 köyden oluşan, nüfusu 90788 olan bir ilçemizdir.
Eceabat’ın neyi meşhur?
Ece Bey önderliğinde fethedilen bölge Süleyman Bey tarafından Eceabat (Ece’nin geliştirdiği, Ece’nin kurduğu) olarak adlandırılmıştır. Anıtsal Osmanlı kaleleriyle ünlüdür.
Eceabat Ege mi?
Avrupa yakasında, Gelibolu yarımadasının batı ucunda yer almaktadır. 490 km² yüzölçümüne ve 12 köye sahip şirin bir ilçedir.
Eceabatta denize girilir mi?
Eceabat tatilinizde tercih edebileceğiniz plajlar: Kabatepe Plajı, Zargana Plajı, Eceabat Halk Plajı, Kilye Koyu, Kocadere Plajı, Cennet Koyu, Kemikli Plajı olarak sıralanmaktadır.
Biga neyi ile meşhur?
Bölgenin bereketli topraklarında buğday, pirinç, ayçiçeği, bakliyat ve her türlü sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Cevizli lokum, peynir helvası ve köftesiyle ünlü Biga’da üretilen “peynir tatlısı” ülkemizin her yerinde aranan bir yiyecek haline gelmiştir.
Biga eskiden nereye bağlıydı?
1877 yılında Cezayir-i Bahr-i Sefid Vilayeti’nin merkezi Rodos’a taşınmış ve bugünkü Çanakkale Vilayeti’nin Anadolu yakasındaki bölgeler Biga Sancağı adı altında hükümet merkezi olan İstanbul’a bağlanmıştır. 1881 yılında Biga Sancağı ile Karasi Sancağı birleştirilerek Karesi Vilayeti adı altında yeni bir vilayet kurulmuştur.
Bigada deniz var mı?
İlçe, Büyük İskender’in kıyılarında savaştığı Biga (Kocabaş veya Granikos) deresi tarafından ikiye bölünmüştür. Sınırları içerisinde, iki yakayı birbirine bağlayan sekiz adet büyük ve küçük köprü ile iki büyük köprü bulunmaktadır. Yaygın inanışın aksine, ilçe merkezinin kıyı şeridi yoktur.
Çanakkale’nin en büyük ilçesi nedir?
Yenice, Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alır ve alan bakımından Çanakkale’nin en büyük ilçesidir. Çanakkale ilinin güneydoğusunda yer alır. 76 köyü vardır. 1 beldesi (Kalkım Kasabası) ve 76 köyü vardır.
Biga nasıl bir yer?
Çanakkale’nin en kalabalık ilçesi olan Biga, aynı adı taşıyan yarımadada bulunan bir yerleşim yeridir. İlçede 86.000’den fazla insanın yaşadığı Kocabaş Çayı, bölgenin önemli bir doğal yaşam alanıdır. Biga ekonomisinde tarım, mobilya, demir-çelik ve paketleme önemli rol oynar.
Biganın kaç mahallesi var?
Toplam alanı 1331 hektardır. 2021 yılı sonu itibariyle Biga Merkez’de 57.350 nüfus bulunmakta olup köylerle birlikte toplam nüfus 91’dir.
Biga’da ne var?
Biga tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Parion Antik Kenti, Nilüfer Gölü, Karabiga Koyu, Halim Bey Konağı, Kent Müzesi, Çan Caddesi ve Çınarlık Parkı yer alıyor.
Bigalı Kalesi ne zaman yapıldı?
Yapımına Sultan III. Selim döneminde 1807 yılında başlanan ve II. Mahmut döneminde 1822 yılında tamamlanan Bigalı Kalesi, Birinci Dünya Savaşı tarihine geçen Çanakkale Savaşları’nda stratejik bir rol oynamıştır.
Biga’da kaç mahalle var?
Toplam alanı 1331 hektardır. 2021 yılı sonu itibariyle Biga Merkez’de 57.350 nüfus bulunmakta olup köylerle birlikte toplam nüfus 91’dir.
Biga nereye bağlıdır?
Biga, Çanakkale ilinin bir ilçesidir ve Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nin güneybatı kesiminde yer almaktadır. İlçenin alanı 1331 km²’dir. İlçe merkezinin coğrafi konumu 27 derece 15 dakika doğu boylamı ile 40 derece 13 dakika kuzey enlemlerinin kesiştiği noktadır.