İçeriğe geç

Uçuş Iptali Kaç Saat Önce Belli Olur

Uçak bileti kaç saat öncesinden iptal edilir?

Sadece kullanıcılara özel iptal garantisiyle, yurt içi uçak biletinizi uçuşunuzdan 6 saat öncesine kadar, yurt dışı uçak biletinizi ise uçuşunuzdan 24 saat öncesine kadar hiçbir sebep göstermeden iptal edebilirsiniz!29 Ağustos 2024

Uçuş iptali en geç ne zaman yapılır?

Bu yüzden arkadaşınıza sormadan bilet aldınız. Arkadaşınız tatile gidemeyeceğini söylese bile içiniz rahat olsun. Bileti 24 saat içinde iptal edebilir ve paranızın tamamını geri alabilirsiniz.

THY bilet iptali kaç saat önce yapılacak?

Yurt içi uçuşlar ve Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC-Ercan arasındaki uçuşlar için 12 saatten az bir süre kala iptal ve iade mümkün değildir. Yurt içi uçuşlar için 12 saat ve üzeri önceden yapılan iptal ve iadelerde 870 TL kesinti yapılacak ve kalan tutar, bilet servis ücreti düşüldükten sonra iade edilecektir.

Hangi hava şartlarında uçuşlar iptal olur?

Havayolları, meteorolojik bilgilere göre uçuş saatlerini düzenler; kasırga, görüşü etkileyen yoğun sis vb. hava olayları durumunda uçuşları iptal etme hakkını saklı tutar. Bu, güvenli ve huzurlu bir yolculuk için gereklidir.

Pegasus kaç saate kadar iptal edilir?

Biletinizi satın alırken uçuşunuza Pegasus Flex ekleyin ve seyahat planlarınız iptal olursa, uçuşunuzdan 12 saat öncesine kadar yapılan iptallerde iç hatlarda 550 TL’den, dış hatlarda 80 Euro’dan başlayan iptal bedelini ödemeye devam edin. Üstelik sınırsız değişiklik hakkı!

THY uçak iptal olursa ne olur?

Detaylı bilgi. Uçuşunuz iptal edilirse uçuşunuzu değiştirebilir veya para iadesi alabilirsiniz. Yolcu hakları tablosundan haklarınızı kontrol etmenizi ve işlem yapmanızı öneririz.

Uçuşum iptal oldu haklarım nelerdir?

Tazminat hakkı, bilet iadesi veya güzergah değişikliği hakkı, ayrıca beslenme, iletişim, konaklama ve ulaşım hakkı bulunmaktadır.

Uçuş iptal olursa ne olur AJet?

Uçuş iptali durumunda AJet yolculara alternatif bir rota veya para iadesi teklif etmelidir. Ayrıca yolcunun bekleme süresi boyunca şirketten bir hizmet talep etme hakkı vardır.

Uçak kaç saat rötar yaparsa iptal olur?

Basitçe söylemek gerekirse, havayolunun varış noktanıza en az üç saat geç varmanıza neden olması veya uçuşun iptal edilmesi durumunda tazminat talep edebilirsiniz. Ancak o zaman bile, geciken ve iptal edilen tüm uçuşlar için tazminat talep edemeyebilirsiniz.

Bilet iptali kaç saate kadar?

Yönetmelik kapsamındaki otobüs biletlerinin iptaline ilişkin 36. madde.

Uçak bileti iptalinde ne kadar kesinti olur?

Online iptaller hariç, çağrı merkezi aracılığıyla yapılan iadelerde; havayolunun kurallarına göre iç hat biletleri için 100 TL, dış hat biletleri için 600 TL işlem ücreti ve varsa iptal ve iade ücreti tahsil edilecektir.

Kredi kartıyla alınan uçak bileti iptal edilir mi?

Kredi kartıyla satın alınan biletler için iptal/iade politikası havayolu politikasına tabidir. Satın alınan biletlerin iptali durumunda, biletleme hizmet ücreti iadesi yapılmayacaktır. Düzenlenen biletler, kredi kartı sahibinin sağladığı e-posta adresine elektronik olarak gönderilecektir.

Uçuş kaç saat önce iptal edilir?

Seyahat sigorta paketine dahil olan Biletim Güvende ile herhangi bir aksilik durumunda uçuşunuzdan 3 saat öncesine kadar uçak biletinizi iptal etme hakkını saklı tutarsınız.

Uçuşu iptal edince ne olur?

Bilet ücretinin iadesi: Yolcu talep ederse bilet iade edilir ve ücret iade edilir. Hizmet: Kalış süresi aşılmadığı sürece havayolu, seyahati iptal edilen yolculara yiyecek ve içecek sağlamak zorundadır. Kalış süresi bir gün aşılırsa yolcuya konaklama sağlanmalıdır.

Uçak ertelenince tazminat alınır mı?

Gecikmelerle ilgili haklar: Hava Yolcusu Hakları Yasası’na göre, 3 saatten uzun uçuş gecikmeleri ve 1500 kilometreden uzun uçuşlar için 350 €’ya kadar tazminat alma hakkınız vardır. 1500 kilometreye kadar olan uçuşlar için 250 €’ya kadar tazminat alabilirsiniz.

Uçak biletini iptal edince para geri gelir mi?

İptal tamamlandıktan sonra, geri ödeme genellikle birkaç iş günü içinde işlenir. Ancak, ödemenin hesabınızda görünmesi bankanızın veya kredi kartı şirketinizin işlem süreçlerine bağlı olarak değişebilir. Çoğu havayolu, iptalin onaylanmasından itibaren 7 ila 20 iş günü içinde geri ödemeleri işler.

Uçak bileti ne zamana kadar iptal edilir AJet?

AJet İç Hat Uçuşlarında Bilet Değişikliği ve İptali: Flex Paket ücret sınıflarında (B, M, A, H, S, O, E, Q, T, L) uçuşa 1-12 saat kala 350 TL ücret karşılığında değişiklik yapılabilir. Uçuşa 12 saatten fazla süre kalması durumunda 225 TL ceza karşılığında değişiklik yapılabilir.

Uçak bileti kaç saat önce değiştirilir?

Bilet değişiklikleri uçuştan en az 2 saat öncesine kadar şirketlerin belirlediği kurallar dahilinde yapılabilir. Havayolları değişiklikler için ek ücret talep edebilir.

Kredi kartıyla alınan uçak bileti iptal edilir mi?

Kredi kartıyla satın alınan biletler için iptal/iade politikası havayolu politikasına tabidir. Satın alınan biletlerin iptali durumunda, biletleme hizmet ücreti iadesi yapılmayacaktır. Düzenlenen biletler, kredi kartı sahibinin sağladığı e-posta adresine elektronik olarak gönderilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir